RIFF nieuwe grote speler binnen digital markt

Tribal Internet Marketing is niet meer. De vertrouwde naam binnen de online marketing branche gaat samen met zusterbedrijven Jaagers en The Webcare Company door onder de naam RIFF. Hiermee is het bedrijf in één keer een van de grootste digital spelers binnen de markt.

Van online marketing bureau naar full service speler

Tribal is het oudste online marketing bureau van Nederland. Vanuit de vestigingsplaats Den Bosch bedrijft het bureau al sinds 1999 online marketing in de breedste zin van het woord. In eerste instantie performance gedreven met de focus op SEO en SEA, maar tegenwoordig ook met Content, CRO, Social en E-mail marketing. Een brede service.

Achter de schermen is echter hard gewerkt om deze service nog verder te verbreden. Want ook de bouw van een webshop of website en de webcare zijn waardevolle onderdelen van de online klantreis. Zo kwam een samensmelting tot stand met twee nieuwe bedrijven; webbouwer Jaagers uit Nijmegen en digital webcare specialist The Webcare Company uit Amsterdam.

Nieuwe look en branding

Vanuit de samensmelting is de nieuwe naam RIFF ontstaan. Onder deze vlag opereren de drie bedrijven gezamenlijk als één nieuw bedrijf dat een service voor de complete customer journey biedt. Een sterke troef die inspeelt op een toenemende vraag vanuit de markt op dit gebied.

Met de nieuwe naam is ook een nieuwe branding geïntroduceerd. Een opvallende rauwe en robuuste look waarin de uit de muziek afkomstige term ‘riff’ centraal staat. Het begrip sluit dan ook symbolisch aan bij de digitale klantreis die als een ritmisch patroon gezien kan worden waarbij menselijke interactie en techniek gelijk moeten lopen.

Volledige dekking van de (internationale) customer journey

Naast een sterke speler binnen de Benelux heeft RIFF grootse ambities op internationaal vlak. Zo wordt ook een vestiging in Singapore geopend van waaruit de complete APAC regio bediend zal worden. Een relatief onontgonnen gebied dat veel groeikansen biedt. Over verdere uitbreiding op internationaal vlak is op dit moment nog niets bekend.