Hoe richt je je werkplek ergonomisch in

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan ergonomie op de werkplek. Hierdoor worden ondernemers gedwongen om de werkplek zo goed mogelijk in te richten voor hun werknemers. De ondernemers zijn er zelf ook achter gekomen dat een ergonomisch goed ingerichte werkplek zorgt voor minder ziekteverzuim. Maar hoe doe je dit nou precies? In dit artikel zullen wij een aantal producten met je bespreken die ervoor zorgen dat jouw werknemers ergonomisch verantwoord aan het werk kunnen.

Monitorarm

Het afstellen van je monitor op de juiste hoogte is iets waar veel mensen de mist in gaan. Zij zetten hun monitor op hun bureaublad waardoor hij bijna altijd te laag is ingesteld. Het gevaar is dat je nek te veel gebogen is waardoor je nekklachten kan krijgen. Met een monitorarm kan je heel gemakkelijk de hoogte van je monitor aanpassen naar jouw wensen. Iets dat ook vaak gedaan wordt is het stapelen van pakken papier of boeken op elkaar waardoor het scherm hoger staat. Dit kan werken, maar het nadeel is dat, wanneer iemand anders op jouw werkplek moet werken, hij of zij het scherm lastig van hoogte kan veranderen.

Zit-sta bureaus

Een zit-sta bureau is iets dat nog redelijk nieuw is op de markt. Met zo een bureau kan je switchen tussen zittend en staand werken. Het bureau draai je gemakkelijk omhoog en omlaag, waardoor je tijdens je werk gemakkelijk kan switchen tussen zitten en staan.

Bureaustoel

Een bureaustoel is misschien wel het belangrijkste product. Wanneer je bureaustoel niet goed op je lichaam afgesteld staat kan je last van je hele lichaam krijgen. Bij het instellen van je bureaustoel is het belangrijk dat alle lichaamsdelen in 90 graden zitten. Doe hoek van je knie moet 90 graden zijn, de hoek van je bovenbeen naar rug moet 90 graden zijn en de hoek van je elleboog moet 90 graden zijn. Als je stoel zo is afgesteld zit jij perfect.